evo detalja

Foto - U Domu za starije i nemoćne Varaždin održana edukativna predavanja policijskih službenika

Objavljeno: 13.02.2024. 18:14

Zadnja izmjena: 13.02.2024. 18:14

U Domu za starije i nemoćne osobe u Varaždinu policijski službenici za prevenciju PU varaždinske održali su edukativno predavanja i upoznali 30- korisnika Doma o sigurnosti, i to sigurnom sudjelovanju u prometu na cesti te sigurnosti prilikom korištenja interneta.

Prvi dio predavanja odnosio se na pravilno i oprezno sudjelovanje u prometu na cestama, a prikazane su i najčešće pogreške koje dovode do prometnih nesreća, naročito onih u kojima sudjeluju pješaci ili vozači bicikla. Drugi dio predavanja odnosio se na upoznavanje o vrstama prijevara, a posebno prijevare putem online kupnje, romantične prijevare, krađe identiteta SMS-om, lažnih stranica banaka, krađe identiteta pozivom i dr.  Navedeno predavanje održano je u sklopu preventivne kampanje naziva „Web heroj“, pod sloganom „Ulovi lika s weba koji tvoje eure vreba“. 

- Korisnici doma su od policijskih službenika dobili savjete; Kako se zaštititi kad prime neočekivani telefonski poziv, da ne vjeruju nepoznatim osobama na društvenim mrežama, da ne dijele kartični pin ili lozinku za online bankarstvo. Također da posebno oprezni budu ako se u poruci e-pošte od traže osjetljivi podatci, te da na takve poruke i ne odgovaraju, naročito da ne uplaćuju novčane iznose nepoznatim osobama - ističu iz Doma. 

Komentari