19. rujna - 9.listopada

Foto - U Gradskoj vijećnici predstavljene ovogodišnje Barokne večeri

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 20.09.2022. 13:32

Zadnja izmjena: 20.09.2022. 14:24

Foto: Luka Šalamun

Varaždinske barokne večeri predstavljene su danas u Gradskog vijećnici, a održat će se od 23.rujna do 9. listopada. Ovogodišnja zemlja partner je Irska pa je tako na predstavljanju prisustvovao i veleposlnik Republike Irske.

Službeno otvaranje Baroknih večeri održat će se u petak s početkom u 20 sati u katedrali, a tijekom trajanja festivala će se osim koncerata u Varaždinu i diljem županije održati i 20 popratnih programa od kojih je posebno izdvojeni 'Irish corner' koji donosi irsku i tradicijsku glazbu, ples te delicije irskih kuhara.

- Ove godine radimo ovaj festival sa sedam država sa 32 koncertna programa sa više od 500 umjetnika te 20 popratnih programa na 26 lokacija u šest županija. Promocije su se održavale od Dublina preko Beča gdje su stotine ljudi bile izravno upoznate s programom, a rezultat toga je da imamo gotovo rasprodane karte za više od polovicu koncerata - rekao je ravnatelj koncertnog ureda Rajmond Rojnik.

Zadovoljstvo sa ovogodišnjom zemljom partnerom izrazio je gradonačelnik Varaždina Neven Bosilj.

- Varaždin će od petka pa narednih 17 dana imati irski štih, odnosno irski pečat. Zahvaljujem se Irskoj koja je sjajan partner ovogodišnjih Baroknih večeri i koja nam je omogućila dolazak više od stotine irskih umjetnika i to sve o trošku Republike Irske - rekao je gradonačelnik Varaždin Neven Bosilj.

Ovaj festival između ostalih podupire i Varaždinska županija koja će biti domaćin koncerta koji će se održati u Županijski palači.

- Mi ćemo i nadalje sukladno našim mogućnostima podupirati ovaj festival,  ponosimo se njime, a ujedno i koristim priliku da pozovem sve sugrađane da se odazovu, da posjete festival i da uživaju u prekrasnim notama - rekla je zamjenica župana Silvija Zagorec.

Cjelokupni program možete pogledati ovdje.

Komentari