Danas su u jutarmjim satima ravnatelj varaždinske bolnice Nenad Kudelić i glavna sestra Objedinjenog hitnog bolničkog prijema Nevenka Ivek zajedno sa predstavnicima medija obišli mobilne kontejnere za prijem pacijenata u krugu bolnice.

U kontejnerima se pregladavaju i dijagnostički i terapijski zbrinjavaju Covid pozitivni pacijenti, a prema riječima Nevenke Ivek, danas se u krugu bolnice nalazi 10 kontejnera i dvije prostorije za izolaciju u kojima su smješteni životno ugroženi pacijenti. Kako govori Ivek, svi kontejneri su opskrbljeni svom nužnom opremom ( kisik, grijanje, zaštitna oprema). - Ima dana u tjednu kada u hitnom prijemu nadmašimo sve kapacitete i naravno da u tim trenucima postoji i određeno vrijeme kad pacijenti čekaju na pregled - rekla je Ivek i dodala se u vrijeme čekanja osigurava pacijentima da budu ili u grijanim kontejnerima ili u nekoj drugoj grijanoj čekaonici. 

- Ja sam bezbroj puna ponovila i ponovit ću i sada. Mi radimo svoj posao, svi smo profesionalci i svi smo odabrali svoje zanimanjem, ali uvjeti u kojima se trenutno radi i angažman cijelog osoblja nadmašuje granice ljudske izdržljivosti - rekla je za kraj Ivek.

Ključne riječi: bolesnici, kontejneri, prijem,

Komentari

21.11.2020. 08:58h Zadnja izmjena: 21.11.2020. 09:07