kuće za odmor s pričom

Foto - Predstavljen novi katalog s najljepšim i najboljim kućama za odmor u našoj županiji

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 05.05.2022. 14:01

Foto: Luka Šalamun

U novom i nikad bogatijem katalogu privatnog smještaja u Varaždinskoj županiji nalaze se najljepše i najbolje kuće za odmor, nositelji standarda kvalitete "Kuće za odmor s pričom".

Upravo je ovaj katalog danas predstavljen u prekrasnom ambijentu kuće za odmor "Georgina Sunny Hill House" u Seketinu.U Varaždinskoj županiji registrirano je 120 ruralnih kuća sa 662 kreveta dok je u sam projekt Kuća za odmor uključeno 56 kuća.

-  Nije dosta imati krevet i smještaj nego se prilagoditi turistima 21. stoljeća pa smo paralelno pokrenuli priču koja se zove 'Kuće za odmor s pričom' i u njemu smo željeli upravljati tim sustavom i stalno podizati kvalitetu - rekao je Miran Bojanić Moraandini, predsjednik TZ Varaždinske županije.

Kako je naveo, danas se oko 17 posto noćenja u Varaždinskoj županiji ostvaruje upravo u privatnom smještaju, odnosno 11 posto u Kućama za odmor s pričom.

- Svaki deveti turist odsjeo je u jednom od ovakvih objekata. Po prvi puta od prošle godine su strani turisti ostvarili više noćenja u našoj županiji od domaćih gostiju. U novom katalogu su osim kuća za odmor popise i značajnih vinarije iz varaždinskog kraja, prirodne znamenitosti i gastronomija - pojasnio je Morandini.

kliknite za preuzimanje brošure

Komentari