ZAVRŠNA KONFERENCIJA

Foto - Od otvorenja kroz hitni bolnički prijem prošlo 36 posto više pacijenata

Zgrada Objedinjenog hitnog bolničkog prijema Opće bolnice Varaždin svečano je otvorena u travnju ove godine, a time je objedinjeno šest ambulanti...
Objavljeno: 21.11.2023. 13:46

Zadnja izmjena: 21.11.2023. 13:47

Foto: Ivana Bertović

U Općoj bolnici Varaždin održana je završna konferencija projekta 'Uspostava objedinjenog hitnog bolničkog prijema u OB Varaždin'. 

Zgrada Objedinjenog hitnog bolničkog prijema Opće bolnice Varaždin svečano je otvorena u travnju ove godine, a time su objedinjene ambulante interne, kirurgije, neurologije, urologije, okulistike i otorinolaringologije na jednom mjestu. Ravnatelj OB Varaždin Damir Poljak rekao je kako je ovaj projekt ukupne vrijednosti više od 3,8 milijuna eura doprinio mještanima Varaždinske županije, ali i susjednih županija.

- Varaždinska je bolnica na ovaj način šest ambulanti smjestila u jednu. Ti pacijenti danas dolaze na jedno mjesto gdje ih kvalitetni zdravstveni stručnjaci zbrinjavaju. Dnevno u OHBP dođe više od 250 pacijenata i za sada zadovoljavamo svim zahtjevima koji su stavljeni pred nas – istaknuo je.

Stričak: 'Moramo poraditi na suradnji'

Kako je napomenuo voditelj OHBP-a Zoran Antončić, broj pregledanih osoba u OHBP-u se znatno povećao, ali nisu svi pacijeniti bili hitni te preporuča kako se prije odlaska u hitni prijem pacijenti obrate liječnicima opće prakse. Varaždinski župan Anđelko Stričak također je govorio o povećanju broja pacijenata, ali i o investicijama koje su provedene u, kako kaže, 'godini zdravstva'.

- Ove godine je otvoren OHBP u sklopu OB Varaždin u vrijednosti od  3,8 milijuna eura, a paralelno s time izgrađena je i dnevna bolnica u vrijednosti u vrijednosti od 7,5 miljuna eura. Nastojimo staviti u centar svih zdravstvenih ustanova pacijenta, a smatram da smo upravo izgradnjom ovog objekta u tome i uspjeli. Naime, prošle godine u tih šest mjeseci je liječničku pomoć zatražilo 19262 pacijenta, ove godine 27 450. Hitan bolnički prijem u sklopu OB Varaždin zatražilo je 36 posto više osoba. Također, što se tiče lista čekanja, 55 tisuća je zatražilo ili je upućeno u OB Varaždin, odnoso govorimo o svakom trećem stanovniku. Očito moramo još poraditi na suradnji svih naših ustanova, Doma zdravlja, hitne i bolnice - zaključio je. 

Komentari