javnozdravstvena akcija

Foto - U promet puštena nova dva nova autobusa Čistoće s važnim porukama, evo detalja

Objavljeno: 17.06.2024. 09:57

Zadnja izmjena: 17.06.2024. 09:57

Foto: Ivana Bertović

Kao podrška javnozdravstvenoj akciji "Znaš li svoj broj" i "Lov na tihog ubojicu" danas su pušteni u promet autobusi gradske tvrtke Čistoća s logotipom i porukama ove javnozdravstveno-edukativne kampanje u koju se uključio i Grad Varaždin.

Javnozdravstvena akcija "Znaš li svoj broj", kao jedna od komponenta akcije "Lov na tihog ubojicu", održava se s ciljem podizanja svijesti u javnosti o važnosti prevencije i rane dijagnoze dislipidemija, a konferenciji za medije, uz gradonačelnika Varaždina Nevena Bosilja i direktora Čistoće Zorana Sveteca, prisustvovali su i pokretač akcije "Znaš li svoj broj?" izv. prof. dr. sc. Ivan Pećin u ime Hrvatskog društva za aterosklerozu te akademik Bojan Jelaković u ime Hrvatske lige za hipertenziju.

- Grad Varaždin s Čistoćom maksimalno radi na obnavljanju voznog parka. Na taj način sredstvima Grada nabavljena su ova dva nova autobusa jer je vozni park u lošem stanju. U petak smo predali i pretprijavu u ministarstvo za šest električnih autobusa. S rujnom startamo i s novim linijama, želimo da naši građani sve više koriste gradske linije. Ova akcija je samo nastavak one akcije koju smo održali i na Utrci grada anđela, kolesterol je jedan od tihih ubojica kojeg je potrebno kontrolirati - rekao je Bosilj.

'Obnova voznog parka'

Direktor Čistoće Svetec istaknuo je kako je Čistoća tijekom sljedećih godinu dana nabaviti još šest buseva na električni pogon te nakon ljeta slijedi i novi vozni red.

- Čistoća je krenula s obnovom voznog parka i od ovog vikenda u gradu prometuju ova dva autobusa koji su u najmu. Oni su pokretani dizel motorom, dužine su 10,5 metara, imaju 29 sjedećih mjesta, jedno mjesto za osobe s invaliditetom i 52 stajaća mjesta. Čistoća podržava i uvijek će podržavati sve akcije zdravstvenog karaktera - zaključio je Svetec.

Komentari