sigurnost u prometu

Foto - U Varaždinskoj županiji započela tradicionalna akcija 'Sigurno u školu'

Objavljeno: 06.09.2022. 12:48

Zadnja izmjena: 06.09.2022. 12:48

U organizaciji Hrvatskog autokluba i uz potporu Savjeta za sigurnost prometa na cestama Varaždinske županije, MUP-a i Društva Crvenog križa danas je na Trgu slobode u Varaždinu započela tradicionalna akcija "Sigurno u školu".

Akciju je podržao župan Anđelko Stričak koji je apelirao na sve sudionike u prometu da vode brigu o svojoj sigurnosti i sigurnosti drugih sudionika u prometu. Unutar akcije educiralo se djecu kako se prelazi preko zebre bez policajaca, semafora i sličnog, a prvenstveno je namijenjena prvašićima koji se prvi puta samostalno susreću s cestom. Današnja akcija održana je za učenike I., II. i VI. osnovne škole u Varaždinu, dok će se za učenike ostalih škola na području Varaždinske županije održavati sve do 15. rujna.

- Osim što vodimo brigu o kvaliteti i obrazovanju naših učenika, vodimo brigu i o tome da se oni dobro, komotno i sigurno osjećaju u školama, a isto tako i na putu u školu i iz škole. Prošli mjesec je u Varaždinskoj županiji bio obilježen prometnim nesrećama i stoga svi zajedno moramo voditi brigu o svim sudionicima u prometu, a posebno o prvašićima za koje je ovo prvi veliki životni iskorak. Apeliram na sve sudionike u prometu da vode brigu o svojoj sigurnosti i o sigurnosti ostalih sudionika u prometu - rekao je Stričak.

Pojačan nadzor policije

Voditelj poslova prometne policije u Policijskoj upravi varaždinskoj Danijel Posavec uputio je savjeti vozačima kako paziti na najmlađe sudionike u prometu.

- Prošle godine je na cestama Varaždinske županije stradalo 46 djece, a važno je reći da zadnjih godina nemamo smrtno stradale djece. Kako bismo zadržali taj trend, policija svake godine prilikom početka školske godine pojačano pokriva sve prometnice u zonama škola s ciljem da zaštitimo djecu u prometu. Apeliram prije svega na sve vozače, a onda i na djecu da poštuju prometne propise, ne samo u zonama škole nego na svim cestama – rekao je Posavec.

Komentari