evo kako je bilo

Foto - Učenici Elektrostrojarske škole u Španjolskoj učili o programiranju video igara

Objavljeno: 08.02.2024. 18:02

Zadnja izmjena: 08.02.2024. 18:02

Učenici Elektrostrojarske škole boravili su od 21. siječnja do 4. veljače u Španjolskoj, u gradu Sevilli u okviru projekta Erasmus+ akreditacije.

Učenici su u Sevilli pohađali nastavu vezanu uz programiranje video igara. Cilj njihove mobilnosti bio je steći znanja i vještine u programiranju, potaknuti kreativnost, isprobati rad u okruženju drugačijem od škole i aktivno se služiti engleskim jezikom. Sudjelovali su učenici 3.c i 3.d razreda, Tehničar za računalstvo: Noa Herega, Petar Varga, Karlo Funtek i Leon Kraljić, u pratnji profesora Ratka Jakopeca. Nastavu su završili izradom projektnog zadatka kojega su uspješno prezentirali zadnji dan nastave te su dobili diplome. Osim što su pohađali nastavu, učenici su uz pratnju lokalnog vodiča razgledali povijesne i kulturne znamenitosti Seville te povijesni grad Ronda koji se nalazi oko dva sata vožnje od Seville. 

- Sevilla, sa svojom bogatom poviješću, umjetnošću i tradicijom, predstavlja izuzetno kulturno iskustvo za učenike. Ova izloženost novim kulturama može pomoći učenicima da bolje razumiju globalne perspektive i potaknuti ih na razmišljanje o vlastitim kulturološkim identitetima. Ovo iskustvo obogaćuje profesionalnu perspektivu učenika te doprinosi njihovom osobnom razvoju, potičući ih da postanu globalno osviješteni građani spremni suočiti se s izazovima i prilikama u sve više povezanom svijetu - ističu iz Elektrostrojarske škole. 

Komentari