evo što je rečeno

Foto - Udruga veterana 7. gardijska brigada „PUMA“ održala redovnu izvještajnu skupštinu

Objavljeno: 09.03.2024. 17:46

Zadnja izmjena: 09.03.2024. 17:48

Udruga veterana 7. gardijske brigade „PUMA“ iz Varaždina održala je svoju redovnu izvještajnu skupštinu u Domu kulture u Sračincu.

Predsjednik Udruge „PUMA“ Robert Puja podnio je izvješće o aktivnostima udruge u 2023. godini.

- Udruga se prošle godine, ali i svih ovih godina trudila pomagati braniteljima i svojim članovima u rješavanju statusnih i drugih pitanja te pružanjem psihosocijalne podrške – rekao je Puja.

Na njenim aktivnostima u 19 godina čestitali su predsjednik Zbora udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi Siniša Troha, te u ime načelnika i gradonačelnika s područja Županije načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec.

- Koliko su Pume ozbiljna udruga na koju se uvijek može računati pokazuje i čitav niz aktivnosti koje članovi udruge provode, ali i ovdje okupljeni, njihovi prijatelji iz cijele Hrvatske – naglasio je načelnik Novoselec.

Župan Anđelko Stričak zahvalio se svim članovima udruge.

- Gdje god da su bile Pume, naši branitelji, pripadnici varaždinskih ratnih postrojbi, bili su i ostali cijenjeni, jer svugdje se isticalo: „Gdje su došli Varaždinci, odmah je bilo lakše“. Bez prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana, bez branitelja, koji su temelj stvaranja naše države, ne bi bilo našeg članstva u NATO savezu, Europskoj uniji, eurozoni, Schengenu – rekao je župan Stričak.

Komentari