sjednica

Foto - UDVDR RH Varaždinske županije razmotrio pripreme za Dan sjećanja

Objavljeno: 11.11.2023. 18:29

Zadnja izmjena: 11.11.2023. 18:36

Središnji odbor Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata (UDVDR RH) Podružnice Varaždinske županije na redovnoj sjednici raspravi je pripreme za predstojeće događaje, ponajprije vezan uz obilježavanje Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i na žrtve Vukovara i Škabrnje.

Kako je danas priopćila ta udruga, obilježavanje Dana sjećanja provodit će se na područjima djelovanja svih klubova, ogranaka te u organizaciji Podružnice u Varaždinu. Ogranak Varaždinske Toplice i Novi Marof planiraju i posjet gradu Vukovaru, u Ivancu će se služiti Sveta misa u župnoj crkvi, potom održati procesija od crkve do Spomen obilježja, gdje će uslijediti molitva, a potom u Kinu Ivanec biti prikazan film „Šesti autobus“.

Iz Udruge su najavili su i da će početi predavanja u osnovnim školama Varaždinske županije, istaknuvši da ih Ogranak Maruševec ima već dogovorenih sedam.

Izvijestili su i da će svečanost otvorenja otvorenja Memorijalnog centra Domovinskog rata u Ivancu biti 14. studenog, a već sljedeće dane dogovoreni su i edukativni posjeti prvih zainteresiranih grupa učenika.

Potvrđen je i datum održavanja državnih braniteljskih sportskih susreta, koje će se održati 21. rujna iduće godine, navodi se, između ostalog, u priopćenju Udruge.

Komentari