varaždinsko kazalište

Foto - Uoči Dana žena održana predstava 'Beba' u izvedbi Kerekesh teatra

Objavljeno: 07.03.2023. 18:30

Zadnja izmjena: 07.03.2023. 18:30

Povodom Međunarodnog dana žena, u organizaciji Koordinacije za ljudska prava i Povjerenstva za ravnopravnost spolova Varaždinske županije, u varaždinskom kazalištu održana je predstava "Beba" u izvedbi Kerekesh teatra.

Puno gledalište i ovog puta potvrdilo je koliko su čuvari kajkavske riječi "Kerekesh teatar" prepoznati kod publike, kojoj osmijeh nije silazio s lica i koji su glumce na kraju njihove izvedbe nagradili dugotrajnim pljeskom. Prije predstave okupljenima se obratio župan Varaždinske županije Anđelko Stričak čestitavši ženama njihov dan.

- Raduje me da se Međunarodni dan žena obilježava i na ovaj način, jer u današnje vrijeme izmamiti nekome osmijeh, razveseliti ga, nasmijati i oraspoložiti je dar od srca. Ovogodišnji Dan žena je obilježen nizom zbivanja: podjelom ruža i jaglaca, javnim tribinama s temama o položaju žena u današnjem društvu, ovom predstavom i slično. Naravno, takve geste su dobrodošle tijekom cijele godine - rekao je Stričak.

Također, zahvalio je na radu Povjerenstvu za ravnopravnost spolova koje vodi Dragica Ratković te Koordinaciji za ljudska prava na čijem je čelu Nadica Dreven Budinski.

Komentari