gradsko groblje

Foto - Uz brojna poznata lica Varaždin se oprostio od profesora i županijskog vijećnika Marijana Cingule

Objavljeno: 07.06.2024. 15:39

Zadnja izmjena: 07.06.2024. 15:39

Foto: Boris Matijašec

Na Gradskom groblju Varaždin broji građani oprostili su se od poznatog profesora na Fakultetu organizacije i informatike, Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, ujedno i županijskog vijećnika, Marijana Cingule koji je preminuo u 72. godini života. 

Rođen je 1953. godine u Potoku, općini Popovača, a diplomirao i magistrirao je na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu. Svoj doktorat stekao je na FOI-u u Varaždinu. Poslovnu karijeru započeo je kao djelatnik Zagorske osnovne banke u Zabok.

Od 2001. do 2008. radio je na FOI-ju u Varaždinu u zvanju izvanrednog profesora i redovitog profesora. Bio je voditelj poslijediplomskog znanstvenog studija Menadžment poslovnih sustava i pročelnik Katedre za organizaciju te suvoditelj zajedničkog studija s Ekonomskim fakultetom Zagreb “Ekonomika poduzetništva”. Od 2008. godine radio je na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu. 

Profesor Cingula bio je aktivan i u političkom životu Grada Varaždina i Varaždinske županije, pa je tako na lokalnim izborima 2021. godine izabrani za vijećnika u Županijskoj skupštini, između ostalog.

Komentari