Grad Varaždin

Foto - Varaždin okupio građane na participativnom događanju 'Bok Susedi' za bolju budućnost kvarta

Objavljeno: 14.10.2023. 14:02

Zadnja izmjena: 14.10.2023. 14:33

Organizirano od strane Grada Varaždina i Razvojne agencije Sjever DAN, participativno događanje 'Bok Susedi' danas je  privuklo građane svih dobnih skupina, umjetnike, obrtnike, poduzetnike i predstavnike lokalne samouprave.

Trg Mali plac u Varaždinu danas je postao središte zajedničke akcije na događanju pod nazivom 'Bok Susedi'. Događanje je dio projekta BLUE SAMM - Blueprints for Local Green Deal in Small and Medium Municipalities. 

Organizatori događanja , Grad Varaždin i Razvojna agencija Sjever DAN, imaju cilj potaknuti druženje i aktivno sudjelovanje građana u oblikovanju javnog prostora susjedstva u kojem žive kao i osmišljavanju te obogaćivanju sadržaja koje ti prostori nude. Ovom prilikom gradonačelnik Varaždina Neven Bosilj rekao je:

- Htjeli smo pokazati ljudima da ovaj trg može živjeti, ali neka oni daju ideje kako bi oni željeli da to u stvarnosti izgleda. Ideja je da i ljudi sudjeluju u participativnom proračunu i planiranju, a izdvojili smo u proračunu za iduću godinu 300 tisuća eura za takve stvari - istaknuo je varaždinski gradonačelnik. 

'Želimo da građani daju ideje'

Predsjednik uprave Razvojne agencije Sjever dan Željko Bedeković istaknuo je poantu ovog događanja. 

- Smisao svega je da građani kvarta izađu na ulice i ispune ankete i daju ideje na koji način realizirati ono što oni žele u svom kvartu. Osim ove aktivnosti, održat ćemo još jednu radionicu gdje ćemo sjesti s građanima i saslušati njihove ideje. Ova aktivnost se financira iz EU, a ukupna vrijednost za grad Varaždin je 32 tisuće eura - nadodao je Bedeković

Program je uključivao raznovrsne aktivnosti za sve uzraste, od kreativnih radionica za djecu i mlade umjetnike do izložbi i prezentacija likovnih umjetnika. Održane su šahovske radionice, sportske aktivnosti za djecu, te radionice o sadnji začinskog bilja, a atmosferu sa događanja možete pogledati u našoj fotogaleriji. 

Komentari