103 različitih programa

Foto - Varaždinska dvorišta otvorila svoja vrata, evo što sve možete danas i sutra razgledati

Objavljeno: 15.06.2024. 12:14

Zadnja izmjena: 15.06.2024. 12:14

Foto: Boris Matijašec

Festival varaždinskih dvorišta ovog vikenda otvorilo je atraktivne, a kroz godinu skrivene prostore u staroj gradskoj jezgri i u njima ponudilo autentični varaždinski sadržaj od glazbe, umjetnosti, mode, do stvaralačkih radionica i gastronomije.

Kako je naglasila direktorica Turističke zajednice Grada Varaždina Jelena Toth, u ovogodišnjem devetom Festivalu varaždinskih dvorišta sudjeluje rekordan broj dvorišta.

- Ove godine Festival donosi nikad bolji, raznovrsniji, kvalitetniji i sadržajniji program u nikad većem broju dvorišta. Ove godine tako je čak 18 dvorišta, što privatnih što onih od institucija, otvorilo svoja vrata i u njima je pripremljeno ukupno 103 različitih besplatnih programa - rekla je Toth.

'Kopiraju nas, ali...'

Otvorenju ovog Festivala prisustvovao je i gradonačelnik Neven Bosilj koji je pozvao posjetitelje da razgledaju atrij nedavno obnovljene varaždinske Gradske vijećnice.

- Kopiraju nas u svemu, ali nas ne mogu kopirati dokraja jer nemaju takve resurse kao mi. Imamo predivnu očuvanu baroknu gradsku jezgru, jedinstvenu lijepu pješačku zonu s toliko trgova i ulica, a ovaj festival nudi još dodatnih 18 krasnih prostora koji se ne mogu vidjeti svaki dan - rekao je Bosilj, između ostalog.

Popis svih dvorišta te koje programe ona nude sljedeća dva dana pročitajte ovdje.

Komentari