bespovratna sredstva

FOTO: Martinčević: Ove godine izdvojit ćemo 1,1 milijun kuna za potpore u turizmu''

Varaždinska županija ove će godine izdvojiti 1,1  milijuna kuna za dodjelu bespovratnih sredstava u turizmu, a danas se održalo prigodno potpisivanje Ugovora s prijaviteljima kojima su ta sredstva odobrena.

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 29.06.2020. 10:23

Zadnja izmjena: 29.06.2020. 13:25

Foto: Dino Možek

Varaždinska županija ove će godine izdvojiti 1,1 milijuna kuna za dodjelu bespovratnih sredstava u turizmu, a danas se održalo prigodno potpisivanje Ugovora s prijaviteljima kojima su ta sredstva odobrena.

Varaždinska županija raspisala je javni poziv kojem je cilj povećanje smještanog kapaciteta u našoj županiji, a iako je prvotno za prijavitelje bilo namijenjeno 900 tisuća kuna, zbog velikog interesa rebalansom je osigurano još 200 tisuća, pa je tako sveukupan iznos dodijeljenih sredstava 1,1 milijuna kuna  - Ove godine dobili smo 112 prijave, a 90 njih zadovoljilo je propisane kriterije. Morali smo povisiti sredstava jer nismo mogli odbiti lijepe priče i lijepe projekte i ovo je ulaganje daleko najveće od strane jedne Županije u turizam - rekla je predsjedavajuća TZ Varaždinske županije Natalija Martinčević i dodala kako je perjanica turizma u našoj županiji projekt ''Kuće za odmor s pričom''. - To je autohtoni projekt Varaždinske županije i jako nas veseli što je ovako krasno zaživio i da ljudi žele razvijati ovakvu vrstu turizmu - završila je Martinčević.

Komentari