prihvatni centar

Foto - Prve izbjeglice iz Ukrajine stigle u Varaždinske Toplice, evo gdje će biti smještene

Smještajni objekt Lovrine kupelji, odnosno Dom 2, ima kapacitete za prihvat 100 osoba, a većina kapaciteta su dvokreventne sobe. Dežurstvo osoblja u smještaju organizirano je u tri smjene, a izbjeglicama iz Ukrajine dnevno su osigurana tri obroka...
Objavljeno: 01.03.2022. 10:32

Zadnja izmjena: 01.03.2022. 10:36

Sinoć su stigle prve obitelji iz Ukrajine u tranzitu u smještajni centar, a riječ je o četiri žene i troje djece u tranzitu koji su smješteni u Lovrinu kupelj u Varaždinskim Toplicama.

Smještajni objekt Lovrine kupelji, odnosno Dom 2, ima kapacitete za prihvat 100 osoba, a većina kapaciteta su dvokreventne sobe. Dežurstvo osoblja u smještaju organizirano je u tri smjene, a za izbjeglicama iz Ukrajine dnevno su osigurana tri obroka. Zamjenica župana je dodala kako se, uz Varaždinske Toplice, razmatraju i grad Varaždin i Ludbreg za prihvat izbjeglica.

- Mi smo logistički i operativno spremni kako bismo im pružili smještaj i pomoć kako bi se osjećali dobrodošlo, sigurno i da znaju da nisu sami. Ovdje su prisutni volonteri Crvenog križa Varaždinske županije, djelatnici Civilne zaštite i osoblje Specijalne bolnice Varaždinske Toplice. Koordiniramo radimo i dalje pratimo razvoj situacije kako bismo bili spremni prihvatiti sve one kojima je pomoć potrebna - rekla je Silvija Zagorec, zamjenica župana i ravnateljica civilne zaštite Varaždinske županije.

Kako je istaknula gradonačelnica Dragica Ratković, na području grada svi su spremni za prihvat osoba iz Ukrajine, a javili su se i građani. - Svi koji smo proživjeli rat znamo kako je teško vidjeti bebu koja je prvi rođendan proslavila u autu u kojem su iz Ukrajine četiri dana putovali kako bi se spasili. Svi smo u kontaktu, javili su se i ljudi porijeklom iz Ukrajine koji žive u Varaždinskim Toplicama da žele volontirati u prevođenju jezika - rekla je. 

Komentari