'festival znanosti'

Foto - Varaždinski FOI otvorio svoja vrata maturantima i posjetiteljima, evo kako je bilo

Objavljeno: 25.04.2024. 15:13

Zadnja izmjena: 25.04.2024. 15:13

Foto: Lidija Filipović

Fakultet organizacije i informatike u Varaždinu danas je u sklopu ovogodišnje nacionalne manifestacije Festival znanosti održao Dan otvorenih vrata namijenjen maturantima te široj zainteresiranoj javnosti.

Kako navode iz FOI-ja, cilj Dana otvorenih vrata je upoznati učenike završnih razreda srednjih škola (prvenstveno 3. i 4. razreda), a potencijalno i naše buduće studente sa studijskim programima FOI-ja, koje maturanti mogu upisati nakon što polože ispite državne mature.

- Želja nam je pokazati učenicima i našim budućim studentima kako izgleda jedan uobičajeni dan FOI studenta. Učenici su saznali sve potrebne informacije o uvjetima za upis, o stručnoj praksi, studentskoj razmjeni i mnogim drugim specifičnostima koje Fakultet organizacije i informatike čine jedinstvenim, ali i o mnogim izvannastavnim aktivnostima u koje će se kao FOI studenti/ce moći uključiti te tako proširiti svoje vidike i kreativnost te steći iskustva koja im kasnije mogu pomoći kod zapošljavanja ili pokretanja vlastitog poduzetničkog pothvata – poručili su s FOI-ja.

Program je započeo u 12 sati uvodnom prezentacijom studijskih programa i informacija o prednostima studiranja na FOI-ju, zatim je održan panel sa studentima na temu 'Zašto je FOI moj odabir?, a nakon toga je uslijedio obilazak zgrada FOI-ja.

Komentari