NOVO VOZILO

Foto - Varaždinski vatrogasci dobili novu vatrogasnu cisternu

Objavljeno: 10.05.2021. 12:50

Zadnja izmjena: 10.05.2021. 12:50

Foto: Dino Možek

Varaždinska Gradska vatrogasna zajednica preuzela je novu cisternu koja će biti dana na korištenje vatrogasnim društvima iz sastava GVZ Varaždin, a svečano ga je na korištenje vatrogascima predao gradonačelnik Ivan Čehok.

Gradska vatrogasna zajednica Varaždin kupila je novu vatrogasnu cisternu sredstvima proračuna Grada Varaždina namijenjenih radu dobrovoljnih vatrogasnih društava. Vozilo je isporučila tvrtka Ziegler iz Zagreba, a cijena nabave iznosi 1 808 750 kuna. Cisterna ima karakteristike šumskog vozila, pogon 4x4, spremnik za 6 tisuća litara vode, vitlo za gašenje i ostalu vatrogasnu opremu. Također, vozilo može služiti za opskrbu stanovništva pitkom vodom.

- Kada bismo gledali po veličini grada, siguran sam da nema vatrogasnih društava ovako dobro opremljenih vozilima i ostalom opremom, ali i s ovako dobro uvježbanim vatrogascima. S obzirom na nedavne katastrofe koje su zadesile Hrvatsku, moramo imati potrebnu opremu, no prije svega moramo pohvaliti naše vatrogasce koji su uvijek spremni raditi s ovim vozilima. Sva ta vozila ne bi imala smisla da nema njihovih kompetencija, njihovog zajedništva i sloge - rekao je Čehok.

Ovo je šesto novo vozilo koje je obogatilo vozni park varaždinskih vatrogasaca u proteklih nekoliko mjeseci, a ukupno dvanaesto vozilo koje Gradska vatrogasna zajednica Varaždin nabavila za dobrovoljna vatrogasna društva u proteklih devet godina.    

 

 

Komentari