120.000 posjetitelja

Foto - Gradu Varaždinu uručeno priznanje za drugi najljepši Advent u Hrvatskoj

Objavljeno: 04.03.2023. 09:49

Zadnja izmjena: 04.03.2023. 09:49

Priznanje za osvojeno 2. mjesto u izboru za najljepši Advent u Hrvatskoj uručeno je gradonačelniku Varaždina Nevenu Bosilju, a zatim ga je on predao Jeleni Toth, direktorici Turističke zajednice Grada Varaždina.

Priznanje je gradonačelniku uručio Vjeran Stilinović, koordinator projekta gradonacelnik.hr koji već drugu godinu provodi online izbor za najljepši Advent u Hrvatskoj putem glasovanja na Facebooku. Gradonačelnik je prilikom predaje priznanja još jednom pohvalio djelatnice Turističke zajednice za uložen trud na organizaciji programa. Grad Varaždin, odnosno Turistička zajednica Grada Varaždina, natjecali su se u kategoriji velikih gradova, a o pobjedniku su odlučivali glasovi, odnosno "lajkovi" na Facebook stranici gradonacelnik.hr.

Prvo mjesto pripalo je Osijeku, a doseg stranice bio je oko 2,5 milijuna (pregleda, "lajkova" ili "sheranja") čime se postigao primarni cilj cijele akcije: bolja vidljivost i promocija adventskih programa u cijeloj Hrvatskoj. Izbor za najljepši advent podijeljen u nekoliko kategorija podržalo je i Ministarstvo turizma i sporta Republike Hrvatske.

U vrijeme Adventa u Varaždinu održano je više od 100 različitih programa , a unatoč lošim vremenskim uvjetima procjenjuje se da ga je posjetilo oko 120.000 posjetitelja. Prema podacima sustava eVisitor  ostvareno je čak 43 posto više dolazaka gostiju i 28 posto više noćenja nego u istom razdoblju godinu ranije. Najposjećeniji su bili Kuća Djeda Mraza i Ledena čarolija na Kapucinskom trgu.

Komentari