primopredaja

Foto - Varaždinska hitna bogatija za tri nova vozila

Ukupna vrijednost vozila je 1.005.000 kuna, od čega je 932.5 tisuća kuna decentraliziranih sredstava, dok su preostala sredstva osigurana iz županijskog proračuna. Dva vozila će ostati u Varaždinu, a jedno će se predati ispostavi Ivanec...
Objavljeno: 05.10.2021. 11:54

Zadnja izmjena: 05.10.2021. 12:25

Foto: Dino Možek

U Zavodu za hitnu medicinu Varaždinske županije danas je održana primopredaje vozila za sanitetski prijevoz.

Zavod za hitnu medicinu Varaždinske županije nabavio je tri nova vozila za obavljanje sanitetskog prijevoza. Ukupna vrijednost vozila je 1.005.000 kuna, od čega je 932.5 tisuća kuna decentraliziranih sredstava, dok su preostala sredstva osigurana iz županijskog proračuna. Dva vozila će ostati u Varaždinu, a jedno će se predati ispostavi Ivanec. Sva tri vozila opremljena su suvremeno te imaju mekan medicinski ovjes. Zavod raspolaže sa 41 kombi vozilom, od toga su 32 za sanitetski prijevoz te devet za hitne medicinske intervencije. Sanitetski prijevoz godišnje preveze oko 60 tisuća bolesnika i napravi 1,3 milijuna kilometara. Hitne medicinske intervencije godišnje obuhvaćaju 10,5 tisuća intervencija.

- Hitna medicinska pomoć, vatrogasci, policija, vojska, civilna zaštita, gorska služba zaštite i spašavanja su najbitnije sastavnice domovinske sigurnosti. Unazad nekoliko godina svjedočimo da aktualna vlada premijera Andreja Plenkovića pažnju maksimalno posvećuje tim sastavnicama te i mi kao Županija maksimalno vodimo brigu o dijelu koji je u našoj nadležnosti, posebice što se tiče medicine. Za par godina nam je cilj doći do toga da nijedno vozilo neće biti starije od deset godina te na taj način postići da naš vozni park bude jedan od najmlađih u Hrvatskoj. - rekao je tom prilikom župan Anđelko Stričak.

Komentari