evo kako je bilo

Foto - I na varaždinskom FOI-ju započela nacionalna manifestacija Festival znanosti

Objavljeno: 23.04.2024. 12:30

Zadnja izmjena: 23.04.2024. 12:30

Početak programa Festivala znanosti u Varaždinu održan je u ponedjeljak na Fakultetu organizacije i informatike u Varaždinu.

Obzirom da je središnja tema Festivala znanosti „Inteligencija“, na samom početku programa upriličeno je otvorenje izložbe dječjih likovnih radova na temu „Jesu li računala pametnija od nas“. Voditeljice navedene radionice i izložbe, koja je dostupna i u digitalnom obliku, su Violeta Vidaček Hainš,  Suzana Keglević Kozjak, Zrinka Lacković Vincek, a u organizaciju su uključeni volonteri Centra za volontiranje i humanitarni rad FOI. Na izložbi su izloženi radovi 60-ero djece iz Dječjeg vrtića Varaždin te I., IV. I VI. OŠ Varaždin, a otvorila ju je dekanica FOI-ja Marina Klačmer Čalopa.

U nastavku programa prvog dana održane su i brojne radionice i prezentacije na temu: „Jesu li računala pametnija od nas?“, „DigiDreams: Djeca stvaraju, a AI oživljava“, „Kognitivni agenti“ te "Financijska inteligencija djece". FOI će u okviru Festivala znanosti održati i Dan otvorenih vrata, u četvrtak, 25. travnja od 12:00 do 14:00 sati, koji je namijenjen svim maturantima i onima koji žele upisati FOI, a prijaviti se za sudjelovanje možete ovdje. 

Komentari