obilazak

Foto - Gradonačelnik Bosilj obišao radove i najavio intenzivno uređenje varaždinskih ulica

Objavljeno: 07.06.2022. 13:35

Zadnja izmjena: 07.06.2022. 13:37

Pri obilasku radova na rekonstrukciji Ulice Miljenka Stančića u Hrašćici, gradonačelnik Neven Bosilj danas je najavio početak intenzivnog uređivanja varaždinskih ulica.

U pratnji pročelnika Grada varaždina Vlade Podbrežničkog, više savjetnice Martine Cesar-Kelemen te Damira Laljeka, predsjednika MO Hrašćica gradonačelnik je na gradilištu razgovarao s radnicima i predstavnicima izvođača radova, tvrtke COLAS.

Izvijestili su ga da se obavljaju radovi skidanja postojeće konstrukcije ceste, dogradnja i profiliranje trupa ceste kamenim materijalom, pri čemu se na mjestima proširenja izvodi iskop i nasip za izradu tamponskog sloja nove kolničke konstrukcije. Postavljaju se novi rubnjaci, a slijedi uređenje oborniske odvodnje, asfaltiranje kolnika novim nosivim i habajućim slojem asfalta, te uređenje bankina i kolnih prilaza. Završetak je predviđen za kraj ovog mjeseca, a vrijednost radova je 673 tisuće kuna. Sredstva su osigurana u punom iznosu u proračunu Grada Varaždina.

- Po završetku radova u Stančićevoj ulici, dogovoreno je da se radnici i mehanizacija COLAS-a odmah presele se i nastavljaju raditi rekonstrukciju Vukovarske ulice u Hrašćici. Potom će urediti i Vinkovačku ulicu u Hrašćici. Na red će doći i Ulica kardinala Kuharića. No, prije toga započet ćemo uređenje Ulice Tina Ujevića te Habdelićevog trga u samom gradu. Planiramo također radove u drugim dijelovima grada. Tako mogu već sada najaviti radove u Žumberačkoj ulici te u Ulici Franje Račkog, a poslije Špancirfesta će na red konačno doći i Ulica Vatroslava Lisinskog - rekao je Bosilj.

Komentari