prva etapa

Foto - Započeli radovi koji prethode izgradnji brze ceste, evo o čemu je riječ

Podsjećamo, krajem veljače potpisan je ugovor za izgradnju prve etape brze ceste od Varaždina do Cerja u duljini od 7,5 kilometara, a sama izgradnja trajat će 36 mjeseci...
Objavljeno: 29.05.2024. 13:04

Zadnja izmjena: 29.05.2024. 13:19

Foto: Lidija Filipović

Počeli su prvi radovi koji prethode samoj izgradnji brze ceste Varaždin – Ivanec – Lepoglava – Krapina koja će ići i kroz Općinu Bednja i tako povezati Trakošćan s Varaždinom.

Naime, na području Poljane Biškupečke ovih dana krenuli su prvi arheološki radovi, naglasila je arheologinja Julija Fileš Kramerger.

- Ovdje radimo zaštitna probna arheološka istraživanja kao preistraživanje za izgradnju brze ceste. Prethodno je određeno arheološko rekognistriciranje kojim je utvrđeno da postoji sedam lokacija s potencijalnim arheološkim lokalitetima i mi tih sedam lokacija sada istražujemo zaštitnim probnim iskopavanjima.

Nakon arheoloških istraživanja kreće izgradnja

Podsjećamo, krajem veljače potpisan je ugovor za izgradnju prve etape brze ceste od Varaždina do Cerja u duljini od 7,5 kilometara, a sama izgradnja trajat će 36 mjeseci. Projekt je podijeljen u šest faza, a Hrvatske ceste navode kako će isti biti dovršen do 2030. godine. Prilikom potpisivanja ugovora župan Varaždinske županije Anđelko Stričak istaknuo je:

- Nastavljamo s jednim novim ciklusom investicija u Varaždinsku županiju među kojima je i brza cesta. Potpisan je ugovor za izgradnju prvog dijela brze ceste od Varaždina, preko Ivanca, Lepoglave do Krapine – kazao je dodavši kako nakon arheologa na teren izlazi izvođač radova i počinje izgradnja.

Komentari