PROJEKT PONOS

Foto - U vrijednom projektu učenici s teškoćama dobili pomoćnike u nastavi

Objavljeno: 14.07.2021. 12:10

Zadnja izmjena: 14.07.2021. 12:10

Foto: Dino Možek

u Gradskoj je vijećnici danas održana završna konferencija projekta "PONOS - POmoćnika u Nastavi - OSigurajmo učenicima s teškoćama u razvoju".

Grad Varaždin sa svojim projektnim partnerima osnovnim i srednjim školama s područja grada i Razvojnom agencijom Sjever DAN provodi projekte osiguravanja pomoćnika u nastavi učenicima s teškoćama u razvoju. Jedan od njih je projekt PONOS koji je odobren na četiri godine u razdoblju od 2017. do 2021. godine. 

Gradonačelnik Neven Bosilj izjavio je kako je 97-ero djece iz najranjivije skupine uz pomoć ovog projekta dobilo bolju inkluziju u društvu. - Ovo je jedan od društveno najvažnijih projekata koji se provodi u ovome gradu. U projektu je sudjelovao 91 pomoćnik u nastavi te tri stručna komunikacijska suradnika. Projekt će se zasigurno nastaviti te smo već pripremili PONOS 2 kojim ćemo morati premoštavati vremensko razdoblje dok se ne raspiše novi natječaj za nadolazeći četverogodišnji ciklus za koji smo pripremili i prijave - rekao je Bosilj.

Vrijednost projekta

Ukupna vrijednost projekta PONOS iznosi više od 9,4 milijuna kuna, od čega je 85 % sredstava, točnije 8 milijuna kuna, osigurano iz Europskog socijalnog fonda u sklopu Operativnog programa "Učinkoviti ljudski potencijali". Preostala sredstva osigurana su iz proračuna Grada Varaždina, s time da je dodatno sufinanciranje osigurano bespovratnim sredstvima iz Fonda za sufinanciranje provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini.

Komentari