pu varaždinska

Foto - Završene policijske preventivne aktivnosti u sklopu projekta 'Nasilje na internetu'

Objavljeno: 31.05.2024. 10:26

Zadnja izmjena: 31.05.2024. 10:26

Foto: PU varaždinska

Policijska uprava varaždinska je za ovu školsku godinu završila provođenje planiranih preventivnih aktivnosti u sklopu projekta „Nasilje na internetu - cyberbullying“, usmjerenih na prevenciju nasilja na internetu, za učenike sedmih i osmih razreda osnovnih škola na području Varaždinske županije.

Nakon upoznavanja sa kaznenopravnom zaštitom učenika sedmih i osmih razreda u 14 osnovnih škola na području  policijskih postaja Ivanec i Ludbreg, uslijedilo je moderno poučavanje kroz preventivni program “Spriječimo nasilje na internetu“, u sklopu čega je organizirano 5 edukativnih predstava.

- Bila je to prilika da djeca, kroz umjetnost i na njima zanimljiv način, promišljaju, ponavljaju naučeno, aktivno sudjeluju u edukativnoj interaktivnoj predstavi pod nazivom „Dislike“ - dodaju iz PU varaždinske.

Kako naglašavaju, Policijska uprava varaždinska zahvaljuje Vijećima za prevenciju kriminaliteta gradova Ludbreg, Lepoglava i Ivanec te općinama Martijanec, Sveti Đurđ, Veliki Bukovec, Klenovnik, Donja Voća i Bednja, koji su financijski podržali ovaj preventivni program. Nastavak projekta “Nasilje na internetu-cyberbullying” predviđen je za novu školsku godinu.

Komentari