edukacije i prezentacije

Foto - Želite se družiti s orlovima, jastrebovima, sovama i sokolovima? Od sada možete ovdje

Cilj ovih prezentacija jest educirati ljude o početku sokolarstva, sokolarstvu na našem području te općenito o važnosti i ulozi ptica grabljivica u prirodi...
Objavljeno: 10.07.2024. 14:45

Zadnja izmjena: 10.07.2024. 15:38

Foto: Lidija Filipović

U okolici Varaždinskih Toplica po prvi je puta danas održana edukativna predstava s pticama grabljivicama, prilikom čega je predstavljeno deset ptica grabljivica, a izloženo njih 12.

Kako je rekao sokolar Almir Kubat iz tvrtke Kubat d.o.o., ova vrsta predstave nadalje će se održavati ovog četvrtka, petka i subote u 17 sati u Leskovcu Topličkom. Tako će tim područjem u sklopu edukacija letjeti više vrsta ptica - sova, sokolovi, orlovi i jastrebovi. Cilj ovih prezentacija jest, dodaje, educirati ljude o početku sokolarstva, sokolarstvu na našem području te općenito o važnosti i ulozi ptica grabljivica u prirodi.

- Posjetitelji mogu naučiti o samoj važnosti takvih vrsta ptica, zašto je bitno da ih očuvamo te zbog čega su one ugoržene vrste. Danas nas je posjetilo 30-ak profesora iz nekoliko varaždinskih osnovnih škola. Želimo na zanimljiv način educirati ljude o pticama grabljivicama - rekao je Kubat.

Komentari