Varaždinska županija

Foto - Zlatni i dijamantni pir proslavilo 29 bračnih parova

Objavljeno: 19.11.2023. 19:00

Zadnja izmjena: 19.11.2023. 19:09

Na svečanosti proslave 50 i 60 godina braka u hotelu Orion u Horvatskom okupilo se čak 29 parova, među kojima su tri ove godine proslavili dijamantni pir: Božica i Tomo Novosel iz Trnovca, Mirjana i Gašpar Uršulin iz Ivanca te Štefica i Franjo Povijač iz Malog Bukovca, izvijestili su dansa iz Varaždinske županije.

- Zaljubili smo se na prvi pogled! Vjenčali smo se 1973. godine, samo nekoliko mjeseci nakon što smo se upoznali - otkrili su Ankica i Stjepan Škarić iz Kračevca danas na svečanosti proslave 50 i 60 godina braka koju je tradicionalno organizirao Savez udruga umirovljenika i starijih osoba Varaždinske županije, a pod pokroviteljstvom Županije. Parovi su obnovili bračne zavjete, a bila je priređena i starinska svadba s tradicionalnim običajima našega kraja.   

- Slavite velikih 50 i 60 godina zajedničkog života tijekom kojih ste zajedno, poštujući jedno drugoga, prkosili svim životnim neprilikama. Kroz život svakoga od nas prolaze divni ljudi, prijatelji i kolege, no obitelj je onaj najveći i najsnažniji oslonac - poručila je zamjenica župana Silvija Zagorec.

Komentari