obljetnica oslobođenja

Foto - Župan Anđelko Stričak sudjelovao na obilježavanju Dana Općine Konavle

Objavljeno: 22.10.2022. 11:05

Zadnja izmjena: 22.10.2022. 12:59

Općina Konavle u Dubrovačko-neretvanskoj županiji obilježila je nizom prigodnih programa svoj dan, ali i tridesetu obljetnicu oslobođenja.

Obilježavanju je uz visoke uzvanike, nazočio i župan Varaždinske županije Anđelko Stričak koji je prisustvovao i Svetoj misi za sve poginule branitelje u župnoj crkvi sv. Jurja u Stravči, te je u pratnji načelnika Općine Vidovec Brune Hranića i Husarske garde zapalio svijeće kod spomenika braniteljima "Konavoska mati" u Čilipima te kod biste generala Janka Bobetka, a boravak u Konavlima završio je svečanom sjednicom Općinskog vijeća Općine Konavle na kojoj je Općina Konavle potpisala povelju o prijateljstvu i suradnji s Općinom Vinica. Povelju su potpisali načelnik Općine Konavle Božo Lasić i načelnik Općine Vinica Branimir Štimec.

- Na svoj ratni put krenuli su iz Vinice, a ratne zadaće oslobađanja domovine dovele su ih i na krajnji jug, u Konavle. Osim njih to bojište prošli su i pripadnici policije i  SJP Roda. Također pozdravljam potpisivanje povelje o prijateljstvu  između općina Vinice i Konavle, općina koje imaju bogatu prošlost, s vrijednim kulturnim i prirodnim naslijeđem te s velikim razvojnim planovima. Potpisivanjem te povelje  osim odavanja počasti našim braniteljima, pokreće se i jedno novo poglavlje suradnje - rekao je Stričak.

Nazočila i Peta bojna

Svečanosti su nazočili i pripadnici Udruge Specijalne jedinice policije Grom iz Karlovca kao i pripadnici 5. bojne 1. gardijske brigade ”Tigrovi” koji su dali veliki doprinos oslobađanju Konavala kao i predstavnici ostalih braniteljskih udruga iz cijele Hrvatske , od pripadnika PUMA pa drugih. Župan Stričak je čestitavši općinskom vodstvu na jako dobrom vođenju općine, te svim sudionicima oslobađanja Konavala izjavio kako je  "Časno i ponosno danas na ovu veliku obljetnicu biti ovdje među vama, zahvaljujući između ostalog pripadnicima 5. bojne 1. A brigade "Tigrova".

Komentari