javno cijepljenje

FOTO: Župan Čačić cijepio se protiv korone: Cijepite se, zabilježene su minimalne nuspojave

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 19.01.2021. 11:40

Zadnja izmjena: 19.01.2021. 11:40

Foto: Dino Možek

U sklopu kampanje Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo „Misli na druge - cijepi se“, cjepivo protiv virusa SARS-CoV-2 danas je primio župan Varaždinske županije Radimir Čačić i osam županijskih vijećnika starijih od 65 godina. 

Prema protokolu, najprije su cijepljeni zdravstveni djelatnici i korisnici domova za starije i nemoćne, a sada je došla i faza cijepljenja stanovništva. - Odluka je da svi oni koji se žele cijepiti na razini izvršne vlasti i na razini skupštine, a zadovoljavaju kriterije da se procijepe. To je osam vijećnika i ja kao župan. Mogu reći da nisam primijetio ubod, nisam uopće očekivao problem. Cijepite se, zabilježene su minimalne nuspojave- rekao je župan Čačić i dodao kako je model varaždinskog stožera u sprječavanju širenja koronavirusa dao ''nedvojbene rezultate''. Cjepiva Moderna i Astra Zeneca u Hrvatsku dolaze u veljači, a građani se pozivaju da svoje ime stave na listu za cijepljenje kod liječnika obiteljske medicine. 

- Ovim putem pozivam sve građane da se odazovu na cijepljenje jer se jedino tako možemo u određeno vrijeme vratiti u normalnu. Ne morate se bojati nuspojava jer nismo do sada imali zabilježenih većih nuspojava - rekao je ravnatelj bolnice Nenad Kudelić.  

Komentari