DVOSATNI OBILAZAK

Foto - Župan Stričak i pročelnik Huđek posjetili Prvu privatnu gimnaziju Varaždin

Objavljeno: 22.03.2024. 17:47

Zadnja izmjena: 22.03.2024. 17:47

Župan Varaždinske županije Anđelko Stričak i pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport Miroslav Huđek posjetili su Prvu privatnu gimnaziju s pravom javnosti Varaždin.

U dvosatnom obilasku učenici su pokazali simulaciju nastave u učionici, ali i nastave u šumi koja se inače svakog petka izvodi u šumskoj učionici – Zelenom gnijezdu. Svoje aktivnosti i uspjehe predstavili su i polaznici Science programa, Arta i Business programa, kao i članice Volonterskog kluba, Prve pomoći i učeničke zadruge Philyra koji se pripremaju za skoru smotru učeničkih zadruga. Pročelnik Huđek pohvalio je tehničku opremljenost škole, a nadasve moderni oblik nastave uz VR naočale.

-Najviše interesa izazvala je simulacija Model United Nations konferencije u kojoj su učenici pokazali iznimne vještine diplomacije, javnog nastupa i poznavanja engleskoga jezika. Prva privatna gimnazija u pripremi je MUN konferencije za 2025. godinu, a župan Stričak obećao je logističku podršku u organizaciji. Na završetku susreta s učenicima pročelnik Huđek i župan Stričak pohvalili su trud i zalaganje učenika i nastavnika Prve privatne gimnazije uz poruku da kad se radi i uči s ljubavlju, ništa nije teško - ističu iz škole. 

Komentari