regionalni centar

Foto - Župan Stričak i suradnici obišli obnovljenu Medicinsku školu, evo detalja

Objavljeno: 04.07.2023. 10:34

Zadnja izmjena: 04.07.2023. 11:49

Župan Anđelko Stričak, zamjenica župana Silvija Zagorec i pročelnik Miroslav Huđek danas su zajedno s ravnateljicom Medicinske škole Varaždin Mirjanom Grabar Kruljac obišli novoizgrađene i rekonstruirane prostore škole.

Podsjetimo, Medicinska škola Varaždin imenovana je Regionalnim centrom kompetentnosti inovativnih zdravstvenih tehnologija, u sklopu kojeg se provode dva projekta. U školu se ulaže 13,2 milijuna eura osiguranih iz fondova EU, proračuna RH i Varaždinske županije.

Uz projekt uspostave Regionalnog centra vrijedan 6,5 milijuna eura, provodi se i projekt rekonstrukcije i dogradnje Regionalnog centra, čija je vrijednost 6,8 milijuna eura. Postojeća zgrada Medicinske škole će zahvaljujući tome biti rekonstruirana, a dograđeno će biti 2.323 kvadrata, čime ova obrazovna ustanova dobiva dvostruko više prostora. 

- Centar se sastoji od dva dijela, jedan se odnosi na infrastukturu, obnovu starog dijela i obnovu novog prostora te na samu uspostavu centra. Vidjeli smo prilike vidjeti kako izgleda škola iznutra te mini bolnicu sve kako bi naši učenici imali prilike još u srednješkolskom obrazovanju vidjeti ono što ih danas sutra čeka na radnom mjestu. Imat će i kuhinju radi cjelodnevne nastave, ali i radi osoblja - rekao je Stričak.

'Ugovori s institucijama'

Nakon obilaska održan je Kolegij ravnatelja osnovnih i srednjih škola iz Varaždinske županije sa županom i pročelnikom na kojem su teme bile Mentalno zdravlje djece i mladih te predstavljanje Regionalnog centra kompentetnosti inovativnih zdravstvenih tehnologija. 

- U Centru ćemo pružiti jedan nadstandard u obrazovanju zdravstevnih djelatnika Republike Hrvatske, ali i šire. Potpisali smo puno ugovora o suradnji s raznim institucijama. Uspješno smo i opće obrazovne predmete staviti u okvire struke - rekla je ravnateljica Grabar Kruljac.

Komentari