nova školska godina

Foto - Županijske škole spremne: u školske klupe vraća se više od 15.500 učenika

Objavljeno: 03.09.2022. 09:21

Zadnja izmjena: 03.09.2022. 09:21

Osnovne i srednje škole, čiji osnivač je Varaždinska županija, spremne su za novu školsku godinu 2022./2023., koja počinje u ponedjeljak za više od 15.500 osnovnoškolaca i srednjoškolaca.

Jučer su tako župan Anđelko Stričak i pročelnik Miroslav Huđek obišli Osnovnu školu Trnovec, Osnovnu školu Šemovec i Osnovnu školu Ludbreg. Novost u trnovečkoj školi, koju pohađa 271 učenik, je televizijski studio za čije opremanje je sredstva izdvojila Općina Trnovec Bartolovečki, pa će zahvaljujući tome s radom početi "TV Trnek".

- U školske klupe se vraća 9.112 učenika županijskih osnovnih škola i 6.853 učenika srednjih škola. S početkom nove godine bit će organiziran program produženog boravka u 24 škole, pri čemu je pet odgojnih skupina na području Općine Trnovec Bartolovečki. Na zgradi OŠ Trnovec obavljena je sanacija dijela vanjske stolarije i fasade, za što je iz županijskog proračuna izdvojeno 275.000 kuna, a uz to je na sportskoj dvorani saniran krov i oštećeni parket - rekao je Stričak, kojem su se u obilasku pridružili načelnica Općine Verica Vitković te županijski vijećnici Anita Rep i Tin Jurak.

Obnova OŠ Ludbreg i Šemovec

U OŠ Ludbreg traje rekonstrukcija elektrotehničkih i komunikacijskih instalacija, čime će se osigurati njihova ispravnost, a time i sigurnost 760-ak učenika i zaposlenika. Vrijednost ulaganja, koje će biti završeno tijekom rujna, je 1,3 milijuna kuna. Uz ravnatelja Tihomira Horvata, školu je obišao i predsjednik Općinskog vijeća Grada Ludbrega Darko Jagić. Županija je OŠ Ludbreg odobrila dodatnih 350.000 kuna za nabavu školske opreme te računala za informatičku učionicu. U OŠ Šemovec, koja ima 166 učenika, ulaganja će uslijediti.

- Pripremljena je projektna dokumentacija za energetsku obnovu starog dijela škole i dvorane, čija je procijenjena vrijednost 10,5 milijuna kuna. Ujedno je pripremljena projektna dokumentacija za rekonstrukciju kuhinje i blagovaonice, pri čemu će prva etapa početi rekonstrukcijom i uređenjem sanitarnih čvorova uz procijenjenu vrijednost radova od  500.000 kuna - najavio je Huđek.

Komentari