sprovod direktora vindije

Fotogalerija - Dragutin Drk ispraćen uz pjesmu "My Way"

Objavljeno: 11.02.2021. 15:38

Zadnja izmjena: 12.02.2021. 10:12

Na Gradskom groblju Varaždin danas je, uz hrvatski prepjev pjesme „My Way“, na posljednji počinak ispraćen  vlasnik i direktor Vindije Dragutin Drk.

Dragutin Drk preminuo je ovog ponedjeljka, 8. veljače. Iza sebe je ostavio najveći poslovni sustav u Varaždinu, koji broji više od deset poduzeća i zapošljava gotovo 3.700 ljudi. Vindija je ujedno najveća prehrambena industrija u Hrvatskoj, te brend prepoznatljiv širom Europe i svijeta.

Od Dragutina Drka danas su se prigodnim riječima oprostili njegovi bliski poslovni suradnici i unuka Leda Mravlinčić.

— Rezultat njegova stvaranja prelazi granice lokalnog, regionalnog i nacionalnog, i to je istinska dimenzija njegovog uspjeha. No, direktor je u svemu tome ostao skroman i samozatajan čovjek — rečeno je o Dragutinu Drku.

— Vjerovao je kako se svojem voljenom Varaždinu, gradu u kojem je proveo cijeli svoj životni vijek, najbolje može odužiti uz podršku onima koji njeguju tradiciju i povijest u kulturi, glazbi, obrazovanju i sportu. 


— Stoički je prolazio kroz mnoge životne etape vodeći se onom: U dobru se ne uzvisi, u zlu se ne ponizi. Volio je i podržavao sport, najviše sport najmlađih, da bi kasnije ta djeca odrastala u poštene i vrijedne ljude. 

— Hrvatsko gospodarstvo, grad Varaždin i Hrvatska izgubili su vrhunskog lidera. Nedostajt će nam njegova neiscrpna energija, znanje, iskustvo i dobronamjernost.

— Bili smo prijatelji od školskih dana, bio je čovjek silne radne energije i duhovne snage, čovjek koji je dobro znao koje su prave vrijedosti u životu: rad i obitelj — rekao je Mirko Ramušćak

— Živio je za Vindiju i za svoje najdraže, bez pompe i isticanja. Imao je poduzetničke sposobnosti, dar Božji kojeg nema svatko. Materijalna dobra koja je stvorio nije trošio na sebe nego na napredak firmi i na stvarenje — dodao je.

— Kada je za vrijeme Domovinskog rata dnevno slao besplatno po tisuću litara mlijeka za izbjeglice i kada sam mu kao prijatelj rekao da bi to trebalo obznaniti, odgovorio mi je da ne želi, jer vrlina koja se reklamira i nije vrlina. To su duboke misli - otkrio je odvjetnik.

  • "Dnevno je slao po tisuću litara mlijeka za izbjeglice i odbijao o tome javno govoriti". ovdje više.

  • Ivan Topolnjak: Trebalo je hrabrosti da se spasi "Koka", Drk ju je imao, više ovdje.

    Hrvoje Vojvoda: Sve je manje sijedih, mudrih glava koje su izgradile Varaždin, više ovdje.

— Dragi naš nono, ti si uvijek bio i ostat ćeš čvrsto sidro naše obitelj. Hvala ti što si toliku važnost pridodavao obitelji i što si nas naučio što znači riječ obitelj i riječ jedinstvo. Sjećamo se svega — rekla je unuka Dragutina Drka Leda Mravlinčić.