trg miljenka stančića

Fritule, kuhano vino, koncerti - evo što vas sve čeka na ovogodišnjem Adventu u Varaždinu

Objavljeno: 14.11.2021. 17:33

Zadnja izmjena: 15.11.2021. 08:32

Foto: Arhiva

Pred nama je peta godina adventske priče na Trgu Miljenka Stančića koja će trajati 42 puna dana - od 26. studenog do 6. siječnja.

Ove godine posjetitelje očekuje šest kućica te ugrijane terase tamošnjih ugostitelja uz bogatu ugostiteljsku ponudu. Osim slanih delicija poput burgera, kobasica u pecivu biti će tu i onih slatkih - brownies, fritule, krafne, vafli, ušećerene jabuke. Uz kuhano vino, u ponudi će biti i domaća kuhana rakija, velik izbor toplih koktela koju će nuditi ugostiteljska kućica "The Snowman".

Kod Marije Gregurić, bivše kandidatkinje iz Masterchefa, posjetitelji će svakog jutra moći naručiti gablece i sarmice u pecivu te veganski meni. Ona će ugostiti i neke od ostalih kandidata, kao i suce Melkiora Bašića te Damira Tomljanovića, a termini gostovanja bit će dostupni na Facebook stranici "Advent u Varaždinu". Prvi vikend u goste dolazi njena suparnica Maja Mandić.

Osim ugostiteljskog, posjetitelje čeka i glazbeni program - akustične svirke svake nedjelje od 18 sati uz gostovanja naših vokala:

  • 28. studenog - Lucija Job & Hrvoje Funda
  • 5. prosinca - Marko Kenji
  • 12. prosinca - Trnje bend
  • 18. prosinca - Gabrijela Hrženjak
  • 26. prosinca - Lora Breški & Emanuel Vuk

Što se tiče dekorativnog dijela, povećat će se družina orašara te će Trg Miljenka Stančića krasiti velika jelka uz posebnu kulisu za fotografiranje. Tisuće žaruljica te preko 50-tak borova stvorit će pravi adventski ugođaj.

Do adventske čarolije dijeli nas desetak dana, a program će se radnim danom odvijati od 10 do 13 sati te od 16 do 21 sat, dok će se vikendom (od petka do nedjelje) događanja održavati od 9 do 22 sata.

Komentari