godinu dana s pandemijom

Godinu dana od pojave koronavirusa u Varaždinu - pacijenata na respiratoru nema, šesti je dan bez preminulih

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 02.03.2021. 14:16

Zadnja izmjena: 02.03.2021. 14:19

Foto: Dino Možek

Godinu dana od pojave koronavirusa u Varaždinskoj županiji, načelnik stožera civilne zaštite Robert Vugrin osvrnuo se na proteklo razdoblje.

Podsjetio je kako smo u jednom trenutku bili regija s najgorom epidemiološkom slikom u cijeloj Europi dok danas nemamo ni jednu osobu na respiratoru te smo već šest dana bez preminule osobe.

- Situacija koja je danas povezuje se s apliciranjem mjera koje smo još početkom studenog predložili i koje su prihvaćene. Danas, sa željom da zadržimo ovaj pozitivan trend što duže, apeliram na sve građane da se odgovorno drže epidemioloških mjera - rekao je Vugrin.

Ravnatelj bolnice Nenad Kudelić izjavio je kako je bolnica u godinu dana zbog koronavirusa doživjela brojne reorganizacijske promjene. 

- Postavljanje trijažnih šatora, kontejnera, reorganizacija odjela, problemi s opskrbom kisika, izrada novih instalacija, nabavka respiratora, otvaranje novih odjela...U bolnici smo u jednom trenutku imali 278 pacijenata, a kao najgori scenarij planirali smo 140 - rekao je ravnatelj Kudelić i dodao kako se sve ne bi mogli odraditi bez predanog rada zdravstvenih djelatnika.

 

 

 

 

Komentari