odluka grada

Ovo mjesto kod Varaždina uskoro dobiva novo dječje igralište, donosimo detalje

Piše: Iva Habulan

Objavljeno: 25.01.2022. 09:48

Zadnja izmjena: 25.01.2022. 10:02

Foto: Ilustracija (Arhiva)

Uoči skore sjednice Gradskog vijeća Grada Varaždina, na službenim je stranicama Grada objavljena Odluka kojom se daje suglasnost za ulaganje u projekt izgradnje dječjeg igrališta u Gojancu.

Naime, kako se navodi, Odluka Grada Varaždina donesena je s ciljem poboljšanja životnih uvjeta u ruralnoj sredini kroz stvaranje dodatnog
sadržaja za najmlađe žitelje te poboljšanja kvalitete života na rubnim područjima grada. Inače, igralište u Gojancu trenutno je asfaltirano igralište i namijenjeno za mali nogomet, nema rasvjetu niti je ograđeno te ima samo jedno igralo. 

Cilj ovog projekta je, kako stoji u Odluci, izgradnja dječjeg igrališta u sklopu čega je predviđeno postavljanje gumene (antitraumatske) podloge, različitih dječjaih igrala i klupa za odmor, a igralište će se ograditi te urediti visokim i niskim zelenilom. Vrijednost izgradnje dječjeg igrališta s PDV-om iznosi 398,7 tisuća kuna, a ukupna vrijednost projekta iznosi 418,7 tisuća kuna. Planirani početak radova je u lipnju ove godine, a završetak u lipnju 2023. godine.

- Na području naselja Gojanec trenutno ne postoji kvalitetno dječje igralište (postoji asfaltirano igralište za mali nogomet i jedno igralo) što značajno utječe na kvalitetu života građana na tom dijelu grada. Izgradnja dječjeg igrališta omogućit će kvalitetno provođenje slobodnog vremena djeci od jedne do petnaest godina, međusobna druženja, učvršćivanje prijateljstava i usavršavanje socijalnih vještina - stoji u Odluci.

Komentari