vrijedna donacija

Grad Varaždin i Marlex donirali agregat za struju bolnici u Kijevu

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 07.12.2022. 17:35

Zadnja izmjena: 07.12.2022. 17:36

Grad Varaždin u suradnji s Generalnim konzulatom RH u Zurichu i tvrtkom MARLEX iz Varaždina organizirao je donaciju agregata za struju bolnici za psihijatrijsko liječenje branitelja u Vorzelu, gradu pored Kijeva.

Danas, u srijedu 7. prosinca 2022. godine gradonačelnik Grada Varaždina Neven Bosilj , Slobodan Mikac, generalni konzul Republike Hrvatske u Švicarskoj te Ilija Ponjavić, direktor MARLEX-a prisustvovali su otpremi generatora te su tom prilikom uputili zahvalu svima koji su bili uključeni u ovu hvale vrijednu akciju.

U znak podrške i solidarnosti, uz zastave Grada Varaždina i Republike Hrvatske ispred vrijednog stroja istaknuli su i zastavu Ukrajine.  Uz spomenute organizatore  posebno su zahvalili tvrtki TTI transporti iz Varaždinskih toplica, humanitarnoj udruzi Dobro dobrim, te Ukrajinskom veleposlanstvu u Zagrebu.

Prema riječima  NJ. E. Anice Đamić, hrvatske veleposlanice u Kijevu, bolesnici se u toj bolnici doslovno smrzavaju  i žive u potpunom mraku. Ovaj agregat moći će opskrbljivati strujom cijelu bolnicu te tako barem malo olakšati teške dane ukrajinskim braniteljima. Agregat je donirala tvrtka MARLEX,  a Grad Varaždin će snositi troškove transporta. Stroj je težak preko 6000 kg i može raditi i u najtežim uvjetima.         

Komentari