stižu stipendije

Grad Varaždin: Iz proračuna ćemo izdvojiti gotovo 2,2 milijuna kuna za studentske i učeničke stipendije

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 08.12.2020. 09:16

Zadnja izmjena: 08.12.2020. 09:20

Uz 216 dosadašnjih stipendista, pravo na stipendiju Grada Varaždina ostvarila su nova 282 studenta. Stipendije iznose 600 kuna, odnosno 300 kuna za studente koji se školuju Varaždinu i Čakovcu, odnosno za učenike u deficitarnim zanimanjima.

Kako poručuju iz Grada Varaždina, iz proračuna će se za stipendije izdvojiti gotovo 2,2 milijuna kuna. Također, gotovo 400 studenata primat će 150 kuna za troškove prijevoza. Uz 199 postojećih, novih 196 je ostvarilo pravo na sufinanciranje prijavoza za što je u proračunu izdvojeno više od pola milijuna kuna. Zbog poštivanja strogih epidemioloških mjera, ove će godine izostati tradicionalno okupljanje studenata-stipendista i podjela ugovora u kazalištu. Studenti su dobili na svoje e-mail adrese obavijesti s priloženim ugovorom.

Studenti trebaju priloženi Ugovor ispisati, vlastoručno potpisati te ga u pdf-formatu žurno, a najkasnije u roku od 3 dana od primitka istog, vratiti na e- mail danijela. [email protected] budući da će se temeljem tog potpisanog ugovora izvršavati isplata stipendije.

Također, tijekom narednih dana oni će poštom na kućnu adresu primiti i 2 originalna primjerka tog istog Ugovora koje je također potrebno potpisati te ih poštom vratiti na adresu:

Upravni odjel za kulturu i obrazovanje Grada Varaždina

Petra Preradovića 10

42000 Varaždin

Komentari