potpisan ugovor

Foto - Grad Varaždin nabavio je 325 polupodzemnih spremnika za otpad

Gradonačelnik Bosilj tom je prilikom rekao kako nabavkom ovih spremnika započinje 'revolucija u modelu prikupljanja otpada u Gradu Varaždinu'.

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 18.10.2022. 12:50

Zadnja izmjena: 18.10.2022. 12:56

Foto: Iva Habulan Šavor

Grad Varaždin nabavio je 325 polupodzemnih spremnika za otpad, a ugovor u vrijednosti 6,8 milijuna kuna su danas potpisali Neven Bosilj, gradonačelnik Grada Varaždina i Marko Brnčić, direktor tvrtke S.T.P. d.o.o.

Gradonačelnik Bosilj tom je prilikom rekao kako nabavkom ovih spremnika započinje 'revolucija u modelu prikupljanja otpada u Gradu Varaždinu'.

- Ovi polupodzemni spremnici ugradit će se na 65 lokacija. U tijeku je natječaj za dodatnu 31 lokaciju i nakon toga ćemo sve višestambene objekte u Gradu Varaždinu opskrbiti sa ovim polupodzemnim spremnicima. Znat ćemo za svakoga stanara koliko je puta bacio otpad, postoje volumenomjeri, stanari će dobiti svoje digitalne ključiće i sa ovim krećemo u novu eru prikupljanja otpada u Gradu Varaždinu - rekao je Bosilj.

Prema najavama gradske vlasti, do kraja sljedeće godine svi bi polupodzemni spremnici trebali biti isporučeni i ugrađeni. Novim modelom prikupljanja otpada, kaže Bosilj, napravit će se i novi model obračuna cijena. 

- Ovaj sadašnji sustav je jedini u ovom trenutku mogući. Kasnije ćemo korigirati tako da ćemo spustiti fiksnu cijenu, a vidjet ćemo što će biti sa varijabilnim dijelom. Onaj tko će proizvoditi više otpada plaćat će više, a tko će proizvodit manje, plaćat će manje - rekao je Bosilj.

Komentari