priopćenje za medije

Grad Varaždin: Ovo su radovi na uređenju rasvjete i ulica koji su se izvodili zimskih mjeseci

Iz Grada Varaždina donose pregled radova na uređenju javne rasvjete i pojedinih ulica koji su se izvodili tijekom zimskih mjeseci...
Objavljeno: 09.01.2023. 17:43

Zadnja izmjena: 09.01.2023. 17:55

Tijekom zimskih mjeseci nastavljeni su u Varaždinu radovi na uređenju javne rasvjete i pojedinih ulica, poručili su iz Grada Varaždina. Prenosimo njihovo priopćenje u kojem navode popis svih radova:

  • Javna rasvjeta u Kućanu: Završeni su radovi na izgradnji javne rasvjete u Ulici Zelengaj u Donje Kućanu od kućnog broja 114 do nogometnog igrališta NK Zelengaj. Vrijednost ugovora je 224.890,00 kn (sa PDV-om), a radove je izvela Zajednica ponuditelja: ELCON d.o.o. Varaždin, MARS d.o.o. Varaždin i IZGRADNJA-KRAŠ d.o.o. Varaždin. Ukupno je postavljeno 12 rasvjetnih tijela - energetski učinkovite LED svjetiljke.  Tijekom izvođenja radova bilo je omogućeno normalno prometovanje prometnicom.
  • Novosti u Dravskoj poljani: Novih 5 rasvjetnih tijela s LED učinkovitim svjetiljkama postavljeno je u Dravskoj poljani, a vrijednost radova bila je 84 tisuća kuna.
  • Radovi u Jurkovićevoj ulici: U vrijednosti 399.452 kune završeni su radovi na izgradnji javne rasvjete i DTK mreže u novoj ulici južno od Jurkovićeve ulice u Varaždinu. Postavljeno je 11 rasvjetnih tijela s LED svjetiljkama.
  • Harambašićeva ulica: U vrijednosti 68 tisuća kuna postavljena je nova javna rasvjeta s dvadeset učinkovitih LED svjetiljki u dijelu Harambašićeve ulice. Novom rasvjetom dodatno su rasvijetljeni pristupi polupodzemnim kontejnerima za smeće kao i dječje igralište koje će ove godine također biti kompletno uređeno. Navedene radove je izvela Zajednica ponuditelja: ELCON d.o.o. Varaždin, MARS d.o.o. Varaždin i IZGRADNJA-KRAŠ d.o.o.
  • Uređenje Ulice južno od Jurkovićeve: Istovremeno, izvodili su se i građevinski radovi. Tako je pred završetkom uređenje Ulice južno od Jurkovićeve, ukupna duljina ulice cca 260 m. Radove je izvodila Niskogranja Huđek a ugovorena vrijednost radova 500 tisuća kuna. Izvedeni radovi na izgradnji prometnih površina (kolnik i nogostup) u makadamu, te oborinska odvodnja.
  • Održavanje odvojka Zagrebačke ulice: Završeni su radovi na izvanrednom održavanju Odvojka Zagrebačke ulice, u Varaždinu u dužini od 290 metara. Tvrtka Colas je u vrijednosti 613 tisuća kuna obavila rekonstrukciju kolnika, odvodnju oborinskih voda te asfaltiranje a uskoro će biti izvedena i prometna signalizacija.

 

Komentari