u gradskoj vijećnici

Grad Varaždin prezentirao vlastiti Info kanal - evo o čemu je riječ

Objavljeno: 31.08.2018. 12:17

Zadnja izmjena: 08.09.2018. 17:55

Danas je u Gradskoj vijećnici Grada Varaždina održana konferencija za novinare na kojoj su zamjenik gradonačelnika Zlatan Avar, zamjenica Sandra Malenica i predstavnik Magić Neta Stanislav Magić novinarima prezentirali novi televizijski kanal namijenjen informiranju građana, Varaždin info Kanal.

Grad Varaždin će Info kanalom svojim gledateljima 24 sata dnevno pružati širok raspon informacija od njihovog interesa, pa će tako kroz četiri kategorije gledatelji moći sazanti opće obavijesti iz Gradske uprave, te o svim informacijama, o projektima, aktivnostima Grada, ali i komunalno - servisne informacije, te aktualna događanja, najave, a nakon nekog vremena Info kanal će prenositi i sjednice Gradskog vijeća.

Na ovaj će način Info kanal na jednom mjestu objediniti informacije i novosti iz gradske uprave, ustanova i tvrtki, te Turističke zajednice Grada Varaždina, Mjesnih odbora, gradskih udruga i suradnika. 

Ovaj televizijski kanal bit će dostupan za pretplatnike Magic Neta, a prenosit će se na stranici Grada Varaždina, te će se emitirati na nekoliko televizijskih punktova u gradu, a prvi televizijski punkt je Gradska vijećnica.

- Info kanal nije novost, u Republici Hrvatskoj već ga koriste neki gradovi i općine, ali je iskorak u načinu informiranja građana o tome što se događa u gradu. Svaki pretplatnik Magic Neta, odnosno kućanstvo, kojih je u gradu Varaždinu oko 10 000, sada na svojim tv prijemnicima mogu pratiti i Varaždin Info kanal - rekao je zamjenik gradonačelnika Zlatan Avar pa nastavio:

- Također, kroz javljanja uživo građani će moći vidjeti što se događa na određenim lokacijama, bilo da su u pitanju građevinski radovi ili kulturna događanja. Ukupni trošak pokretanja kanala je 150 tisuća kuna, a nastavlja se na projekt Optika u svaki dom kroz koji će svi naši građani imati optički internet u svom kućanstvu - zaključio je Avar.

Komentari