radni sastanak

Grad Varaždin: Ustanove u društvenim djelatnostima nastavljaju s radom

Objavljeno: 04.01.2023. 18:05

Zadnja izmjena: 04.01.2023. 18:05

S ravnateljima kulturnih i drugih društvenih ustanova Grada Varaždina danas je gradonačelnik Varaždina Neven Bosilj održao radni sastanak.

Zajedno sa zamjenikom Miroslavom Markovićem te pročelnicom Danijelom Vusić razgovarao je o načinu na koji će te ustanove funkcionirati i ostvarivati programe rada u narednom razdoblju. Naglasak sastanka, kako je bilo rečeno, bio je kako osigurati rad ustanova u vrijeme kada Grad Varaždin nema izglasan proračun, a izvjesni su i izbori za Gradsko vijeće.

Kao što su izvijestili ravnatelji ustanova u kulturi, intendantica HNK Senka Bulić, ravnatelj Koncertnog ureda Raymond Rojnik, ravnatelj knjižnice Mario Šoštarić i ravnatelj gradskog muzeja Miran Bojanić Morandini, ustanove su spremne ostvarivati svoje planove, a isto su najavile i ravnateljica POU Lana Vukalović Velimirović i Jelena Toth, direktorica ureda Turističke zajednice. 

- HNK prema dosad objavljenim podacima dobilo ukupno 843 tisuće kuna, Gradski muzej 160 tisuća, Koncertni ured 650 tisuća n dok je Gradska knjižnica dobila 350 tisuća kuna odobrenih sredstava. Ukupno je za Varaždin do sada odobreno 2,5 milijuna kuna odnosno 332,2 tisuće eura, što uključuje i odobrena sredstva za rad udruga, umjetničkih organizacija i samostalnih umjetnika, dok podaci o ostalim prijavljenim programima još uvijek nisu dostupni te se očekuju narednih dana - navode iz Grada.

Komentari