prijem

Gradonačelnik Bosilj čestitao Marinu Rantešu na europskoj bronci

Objavljeno: 30.08.2022. 12:59

Zadnja izmjena: 02.09.2022. 12:14

Varaždinca Marina Ranteša, jednog od ponajboljih svjetskih BMX vozača, danas u Gradskoj vijećnici primio je Neven Bosilj, gradonačelnik Grada Varaždina.

Tom prilikom mu je čestitao na nedavno osvojenoj brončanoj medalji u disciplini BMX slobodni stil na Europskom prvenstvu održanom u Münchenu te na 1. mjestu na Challenge Tour koje se održalo protekli vikend u Varaždinu.

- U Münchenu je održano multisportsko europsko prvenstvo na kojem je Hrvatska osvojila pet medalja. Mnogima je promakla informacija da je tamo Marin Ranteš osvojio brončanu medalju u olimpijskom sportu, BMX slobodnom stilu biciklizma. Uz to, on je u međuvremenu osvojio i prvo mjesto na jakom Chellenge Tour natjecanju u Varaždinu i red je da mu čestitamo na svim tim velikim rezultatima. Siguran sam da će Marin za dvije godine nastupiti na olimpijskim igrama - rekao je Bosilji dodao da je Grad Varaždin izdvojio sredstva za obnovu skate/BMX parka u Varaždinu te je dao inicijativu da se u Varaždinu osnuje klub koji bi okupio sve  koji se žele baviti tim atraktivnim olimpijskim sportom.

Marin Ranteš je zahvalio na podršci koju dobiva od Grada Varaždina te je gradonačelniku poklonio volan svog bicikla. Ta će se memorabilija naći u kolekciji ostalih vrijednih sportskih uspomena koje će biti ponuđene za otkup na humanitarnoj aukciji. Prijemu mladog sportaša nazočili su i Danijela Vusić, pročelnica i Dražen Cesar iz Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Varaždina.

Komentari