čestitka

Gradonačelnik Bosilj čestitao Međunarodni dan djevojčica svim malim Varaždinkama

Objavljeno: 11.10.2022. 18:07

Zadnja izmjena: 11.10.2022. 18:07

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana djevojčica na koji se od 2011. godine želi ukazati i osvijestiti javnost o diskriminaciji, nasilju i na probleme s kojima se suočavaju djevojčice diljem svijeta, Grad Varaždin pridružio se pokretu s ciljem promicanja, osnaživanja i unapređivanja njihovih ljudskih prava.

Generalna skupština Ujedinjenih naroda 19. prosinca 2011. godine je usvojila Rezoluciju 66/170 kojom se 11. listopada proglašava Međunarodnim danom djevojčica. Tom je prilikom gradonačelnik Neven Bosilj čestitao Međunarodni dan djevojčica svim malim Varaždinkama rekavši kako su žene uvijek bile te koje su mijenjale svijet na bolje, da se ne daju zasjeniti, da se bore za svoja prava i da u tom nastojanju imaju punu podršku Grada Varaždina. Dodao je i kako Grad od prošle godine provodi inicijativu osiguravanja besplatnih higijenskih uložaka u svim osnovnim školama na području Grada.

- Kao prvi grad u Hrvatskoj iz svog proračuna financiramo osnovne higijenske potrepštine za djevojčice i tako dajemo svoj obol zaustavljanju diskriminacije i postizanju rodne ravnopravnosti. Često nismo svjesni s kojim se sve izazovima danas susreću djevojčice i djevojke, ne samo u nekim zemljama u razvoju, već i tu u našoj neposrednoj blizini te koliko im je zapravo važan svaki poticaj javnosti i društva tijekom njihovih adolescentskih godina. Naša je odgovornost da ih osnažimo, da rušimo stereotipe, da im duboko usadimo svijest i probudimo entuzijazam o tome da imaju sva i jednaka prava na prosperitetnu budućnost, na obrazovanje, zdravstvenu skrb, da su ravnopravne - rekao je Bosilj.

Komentari