radni sastanak

Predstavnici švicarsko-američkog diva koji dolazi u Brezje obišli gradsku upravu

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 09.12.2021. 13:26

Zadnja izmjena: 09.12.2021. 13:31

Gradonačelnik Grada Varaždina Neven Bosilj i njegov zamjenik Miroslav Marković u četvrtak su u Gradskoj vijećnici održali radni sastanak s predstavnicima tvrtke Variosystems.

Riječ je o uglednoj tvrtki iz Švicarske koja počinje s investicijom u Varaždinu, a gradonačelnik je izrazio zadovoljstvo suradnjom i novom investitorom u Gospodarskoj zoni Brezje.

- Potpisali smo ugovor s tvrtkom Variosystems koja je izrazila spremnost da u sljedeće dvije, tri godine uloži četiri milijuna eura u Zonu Brezje. Žele izgraditi i proizvodnu halu, ali i prostore za administraciju te će kroz nekoliko godina zaposliti oko 150 osoba. To je tvrtka koja se bavi mehaničkim i elektroničkim komponentama, a ovdje bi sastavljali određene završne proizvode. No, planiraju u Varaždinu imati i logistiku za Europu pa će tražiti zaposlenike sa znanjem njemačkog jezika u poslovima logistike, prodaje, računovodstva i financija za cijeli koncern - rekao je Bosilj i dodaje kako uz NTH i Emil Frey Varaždin postaje ''Švicarska u malome''.

Sastanku su nazočili i veleposlanica Švicarske Konfederacije u Republici Hrvatskoj NJ. E. Emilija Georgieva te Slobodan Mikac, generalni konzul RH u Švicarskoj.

'Veoma važna podružnica'

Direktor tvrtke Variosystems Hrvatska Dario Germann zahvalio je Gradu Varaždinu na svoj pomoći u procesu proširenja tvrtke u Varaždinu koja će rasti i u proizvodnom i administrativnom smislu: „Ova podružnica u Hrvatskoj veoma nam je važna jer je jedina u Hrvatskoj i veselim se našoj suradnji.“

Komentari