SKLONIŠTE ZA MAČKE

Čehok posjetio napuštene mačke u varaždinskoj Udruzi Životni zov

Objavljeno: 22.05.2021. 12:42

Zadnja izmjena: 31.05.2021. 12:58

Gradonačelnik Grada Varaždina Ivan Čehok sa zamjenicom Sandrom Malenicom posjetio je varaždinsku Udrugu Životni zov.

U udruzi su smještene nezbrinute, napuštene i bolesne mačke o kojima se brinu njezini članovi. Tamo su ih primile Jasenka Gott i Martina Grabar koje su naglasile kako traže pomoć volontera jer trenutno brinu o više od 30 napuštenih mačaka, kao i da primaju donacije potrebne za rad udruge.

- U ovom trenutku na području Grada Varaždina nemamo sklonište za mačke, ali zahvaljujući vrijednim članovima ove udruge i entuzijastima koji se brinu, jako puno građana se javlja ili donose mačke koje ovdje zatim hrane, njeguju ih. Udruga je svima uputila javni poziv za donacije pa je stoga i Grad donirao sredstva, ali u interesu nam je da se u Varaždinu napravi hranilište i sklonište za mačke jer tako osiguravamo smanjenje broja nezbrinutih mačaka s ciljem sigurnosti i zdravlja građana – istaknuo je gradonačelnik.

Jasenka Gott je naglasila kako traži pomoć volontera jer trenutno brinu o više od 30 napuštenih mačaka te moli da se jave građani koji su u mogućnosti dati donacije za materijal. Isto tako, naglasila je kako je sterilizacija i kastracija mačaka važna te kako se nada da će Grad ponovno napraviti i akciju besplatne sterilizacije mačaka.

Komentari