sjednica u četvrtak

Očekuje se veliki sukob oko mini tržnice. Ovdje su glavne poruke i idejno rješenje

Premda se na toj čestici nalazi uređena zelena površina, gradska vlast sazvala je zbor građana te je zbor građana jednoglasno odlučio da se tržnica na tom mjestu izgradi...

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 07.09.2021. 09:30

Zadnja izmjena: 07.09.2021. 14:56

Na sljedećoj sjednici Gradskog vijeća naći će se Prijedlog zaključka o ukidanju statusa javnog dobra za česticu u Ulici Vilka Novaka, a u svrhu izgradnje mini tržnice. Oko toga se već danima spore vlast i oporba.

Premda se na toj čestici nalazi uređena zelena površina, gradska vlast sazvala je zbor građana te je zbor građana jednoglasno odlučio da se tržnica na tom mjestu izgradi. Gradska vlast to je nazvala primjerom dobre komunikacije s građanima i naglasila kako će se projekt financirati iz fondova EU u 100-postotnom iznosu.

- Rekli smo da ćemo mijenjati način komunikacije s našim sugrađanima i pozvati ih da sudjeluju u odlukama koje se tiču njihovog kvarta - naglasio je zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković.

'Devastacija parka'

Oporba, točnije NL Ivana Čehoka ni s čim od toga nije suglasna; dovodi u pitanje legitimnost održanog zbora građana i proziva Budimo grad kao koalicijske partnere Nevena Bosilja. Tvrde da će se postavljanjem mini tržnice na tu lokaciju devastirati park, a predstavljeno rješenje nazivaju - "fotomontažom".

- Budimo grad je suze ronio nad zelenim pojasom između nogostupa i kolnika u Trakošćanskoj, a sada kada se ide rušiti dio parka kažu građanima 'Rušite vi to, a mi ćemo vama dati park odmah iza zgrada u Koblenzovoj'.  - rekao je Čehok na jučerašnoj presici.

'Stabla se neće rušiti'

Gradska vlast ovih dana objavila je materijale o predmetnoj mini tržnici, te tvrdi da se stabla neće rušiti.

Prema onome što stoji u objavljenom materijalu: mini tržnica izvest će se kao nadstrešnica maksimalnih tlocrtnih gabarita 14,60 x 7,00 m pod kojom će se formirati otvoreni prodajni prostor površine.

- Biti će smještena u sjevernom dijelu predmetne čestice, svojom dužinom položena na granicu čestice, a zahvat će se odvijati u dijelu čestice gdje nisu zasađena stabla, pa se stabla neće rušiti - zaključuju.

Budimo grad se zasada nije oglasio oko ovog pitanja.

Komentari