Upozorava HAK

GUŽVE NA PROMETNICAMA Pripremite se na kolone ako idete na more ili se vraćate doma

Objavljeno: 09.08.2019. 12:43

Zadnja izmjena: 09.08.2019. 12:52

Ovaj se vikend ponovno očekuju ljetne gužve na našim prometnicama, a osim vikenda gužve će biti i u ponedjeljak u oba smjera, poručuju iz HAK-a.

Jačanje prometa će biti već od danas od prijepodnevnih sati na cestama u smjeru istoka, dok će se u poslijepodnevnim satima gužve pojačati na cestama u smjeru mora.

U subotu, 10. kolovoza očekuje se podjednak broj vozila u oba smjera, prema moru i prema unutrašnjosti, a vozit će se kao i prethodnih subota uz česte gužve i zastoje.

Najduže kolone bi trebale biti na naplati Lučko i to u oba smjera, i to od 4 do 15 sati na ulasku prema moru, te od 9 do 18 sati na izlasku prema Zagrebu, tako da oni koji kreću prema moru ili se vraćaju s mora neka pripreme živce.

Preporuka je da se za izlazak s autoceste A1, umjesto Lučkog, koristi naplatna postaja Demerje gdje se, osim ENC-om, cestarina može platiti kreditnim i debitnim karticama, a subotom će biti omogućeno i gotovinsko plaćanje cestarine.

Sutra se tijekom poslijepodneva očekuju i gužve na naplatnoj postaji Trakošćan na autocesti A2 Zagreb-Macelj, i to na izlasku prema graničnom prijelazu Macelj koje bi mogle potrajati do noćnih sati zbog čega je moguće da će se vozila isključivati na čvoru Krapina.

 U nedjelju, 11. kolovoza i ponedjeljak, 12. kolovoza pojačan promet bit će cijeli dan na svim cestovnim pravcima uglavnom u smjeru unutrašnjosti. 

Komentari