najavljuje novi početak

Damir Habijan nakon sastanka s ministrom: "Posljednju balu maknut ćemo do kraja mandata"

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 28.02.2019. 21:11

Zadnja izmjena: 01.03.2019. 09:34

Foto: Arhiva

Na prošlog sjednici Gradskog vijeća vijećnici su dobili informaciju o nastupanju uvjeta za raskid Ugovora o interventnom odvozu i zbrinjavanju komunalnog otpada u Brezju, koji bi trebao Varkom raskinuti s T&H Investom, a potom je raskinuta koncesija prema kojoj je bale trebala zbrinuti zajednica ponuditelja na čelu CE-ZA-R-a.

Iz gradske vlasti poručuju kako se ovime ''skida teret dva ugovora koji je priču stavio u pat poziciju'', a u Ministarstvu zaštite okoliša i energetike par dana ranije potpisana je suglasnost za sanacijski program lokacije Brezje, što bi trebao biti još jedan korak dalje u stvaranju preduvjeta za konačno rješavanje problema bala u Varaždinu.

Damir Habijan,predsjednik Gradskog vijeća koji je sudjelovao na spomenutom sastanku, a za naš portal rekao je kako je taj dokument koji je potpisao ministar Ćorić zapravo preduvjet da se ''krene ispočetka''.

- Njime je predviđeno da se bale mogu odvesti i odložiti na mjesta koja su predviđena za to, a da nije potrebna dodatna obrada u MBO - rekao nam je Habijan i dodao kako je dokument također podologa za sufinanciranje od strane Fonda za zaštitu okoliša. Prema njegovim riječima, ovo je sada novi početak nakon niza loših odluka koje su donosile prošle vlasti. - Ako će sve ići po planu, nadam se da će se i posljednja bala maknuti do kraja mandata - najavio je Habijan.

Komentari