čak se i prijetilo?!?

Što se događa u HNK? Cijeli glumački ansambl pisao gradonačelniku

Riječ je o nalazu Odjela za unutarnju reviziju Grada Varaždina još iz 2019. godine, a platforma Budimo grad tvrdi da im se prijetilo da stvari "puste na miru"...

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 01.10.2021. 09:11

Zadnja izmjena: 01.10.2021. 09:11

Nakon što su iz Platforme Budimo grad izvijestili kako je unutarnja revizija Grada Varaždina još 2019. godine izrazila sumnje u zakonitost poslovanja HNK Varaždin, o toj se temi jučer raspravljalo i na sjednici Gradskog vijeća.

Gradonačelnik Neven Bosilj otkrio je kako mu se zajedničkim pismom obratio cjelokupan glumački ansambl.

- U HNK imamo lošu situaciju koje je uzrokovalo ovo Kazališno vijeće i  intendantica (Jasna Jakovljević, nap.). Ja sam jučer dobio pisma kompletnog glumačkog ansambla koji je apsolutno protiv Kazališnog vijeća. Imamo jednu vrlo čudno situaciju i izgleda da ću ponovno biti medijator da to smirimo i vratimo u normalu - rekao je gradonačelnik.

Nova revizija

Glede nalaza revizije koja sumnja na nezakonito poslovanje, Bosilj je otkrio kako je još prije mjesec dana u HNK ponovno poslao internog revizora, a sada čeka njegove nalaze.

- Znam da je nisam DORH niti se imam namjere baviti istragama, ali ako će se uočiti da postoje indicije da se neko ogriješio o zakon, obveza svakog je, kako Kazališnog vijeća tako i mene kao gradonačelnika, da takve stvari prijavimo - rekao je Bosilj.

Prijetnje?!

Podsjetimo, politička platforma Budimo grad objavila je nalaz revizije iz 2019., za koji tvrdi da ga je bivša vlast "zataškala", a u kojem između ostaloga piše:

- Prijedlog revizije je da se preispita i utvrdi eventualna odgovornost intendantice za opisane postupke, te da se u vezi s time doneseu i određene upravljačke odluke. Također se predlaže Kazališnom vijeću, da zatraži pisano očitovanje Državnog odvjetništva u Varaždinu...

Riječ je o nalazu Odjela za unutarnju reviziju Grada Varaždina još iz 2019. godine, a platforma tvrdi da im se prijetilo da stvari "puste na miru".

Komentari